Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szellem habcsók recept

Szellem habcsók
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 100 g  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 200 g porcukor
    • 2 kiskanál étkezési keményítő
    • 1 teáskanál ecet (10 %)

    Továbbá:

    • kevés olvasztott étcsokoládé vagy ételfesték toll (fekete)

    Elkészítése:

    A porcukorban keverjük el alaposan a keményítőt.

    Robotgéppel kezdjük el felverni a tojásfehérjét. Közben kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, végül az ecetet is dolgozzuk bele. Akkor jó a hab, amikor szép csúcsos lesz a habverőt kihúzva belőle.

    A habot töltsük habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsire alakítsuk ki a szellemek “testét” belőle.

    100-120 fokra melegített sütőben szárítsuk addig, amíg könnyen le nem jönnek a sütőpapírról. Arra figyeljünk, hogy alulról ne színesedjen! Ha színesedik, akkor vegyük lejjebb a hőfokot vagy nyissuk ki résnyire a sütőajtót.

    Közben a csokit olvasszuk meg és töltsük hab vagy nylonzacskóba és vágjunk a sarkára egy picike kis lyukat. Rajzoljuk meg csokival vagy ételfesték tollal a szellemek arcát. Hagyjuk megszáradni, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá