Szellem habcsók recept

Hozzávalók:
- 100 g
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 200 g porcukor
- 2 kiskanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál ecet (10 %)
Továbbá:
- kevés olvasztott étcsokoládé vagy ételfesték toll (fekete)
Elkészítése:
A porcukorban keverjük el alaposan a keményítőt.
Robotgéppel kezdjük el felverni a tojásfehérjét. Közben kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, végül az ecetet is dolgozzuk bele. Akkor jó a hab, amikor szép csúcsos lesz a habverőt kihúzva belőle.
A habot töltsük habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsire alakítsuk ki a szellemek “testét” belőle.
100-120 fokra melegített sütőben szárítsuk addig, amíg könnyen le nem jönnek a sütőpapírról. Arra figyeljünk, hogy alulról ne színesedjen! Ha színesedik, akkor vegyük lejjebb a hőfokot vagy nyissuk ki résnyire a sütőajtót.
Közben a csokit olvasszuk meg és töltsük hab vagy nylonzacskóba és vágjunk a sarkára egy picike kis lyukat. Rajzoljuk meg csokival vagy ételfesték tollal a szellemek arcát. Hagyjuk megszáradni, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »