Szellem habcsók

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szellem habcsók

Hozzávalók:

  • 100 g tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • 2 kiskanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál ecet (10 %)

Továbbá:

  • kevés olvasztott étcsokoládé vagy ételfesték toll (fekete)

Elkészítése:

A porcukorban keverjük el alaposan a keményítőt.

Robotgéppel kezdjük el felverni a tojásfehérjét. Közben kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, végül az ecetet is dolgozzuk bele. Akkor jó a hab, amikor szép csúcsos lesz a habverőt kihúzva belőle.

A habot töltsük habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsire alakítsuk ki a szellemek “testét” belőle.

100-120 fokra melegített sütőben szárítsuk addig, amíg könnyen le nem jönnek a sütőpapírról. Arra figyeljünk, hogy alulról ne színesedjen! Ha színesedik, akkor vegyük lejjebb a hőfokot vagy nyissuk ki résnyire a sütőajtót.

Közben a csokit olvasszuk meg és töltsük hab vagy nylonzacskóba és vágjunk a sarkára egy picike kis lyukat. Rajzoljuk meg csokival vagy ételfesték tollal a szellemek arcát. Hagyjuk megszáradni, majd tálaljuk.