Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi zserbószelet recept

Karácsonyi zserbószelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 30×40-es tepsi:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2 dkg vaníliás cukor
    • 1 cs. sütőpor
    • 1 csipet só
    • 1,5 dl tejföl vagy 2 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    A töltelékhez:

    • 40 dkg darált dió
    • 2 citrom reszelt héja
    • 60 dkg baracklekvár

    A tetejére:

    • 20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
    • 2 ek étolaj
    • 3 cl tej vagy habtejszín /felvágáskor a csoki nem törik annyira/

    Elkészítése:

    A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.

    Hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt /vagy tejet/.

    Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.

    Elkészítés: A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval. Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük.

    Hagyjuk kihűlni. A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és a tejjel, bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá