Habkarika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 36 dkg porcukor
- ételfesték ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt 60 fokra előmelegítjük, két tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A fele porcukrot 100 ml vízzel összeforraljuk.
Közben elkezdjük felverni a tojásfehérjéket, a maradék porcukrot apránként adagolva.
A cukorszirupot addig főzzük, amíg nagy buborékok képződnek rajta és sűrű, folyós nem lesz. Ebbe a szirupba csepegtetjük bele az ételfestéket.
Ekkor vékony sugárban hozzácsurgatjuk a fehérjékhez és már gőz fölött tovább verjük, amíg borotvahab keménységű nem lesz.
Csillagcsöves nyomózsákból emeletes karikákat nyomunk a tepsire.
Ekkor betesszük a sütőbe, a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk és 60 fokon szárítjuk 100 percen át.
Ekkor elzárjuk a gázt és a sütőben hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »