Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-mazsolás palacsinta fahéjas öntettel recept

Almás-mazsolás palacsinta fahéjas öntettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl tej
    • 2-3 dl szódavíz
    • 1 kk szódabikarbóna
    • csipet só
    • 2 alma reszelve
    • 1 mk fahéj
    • 6 dkg olvasztott vaj
    • 2 maréknyi mazsola

    Öntethez:

    • 4 dl tej
    • 2 ek cukor (ízlés szerint)
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 0,5 csomag vaníliás pudingpor

    Elkészítése:

    Amennyiben szeretnél bele mazsolát, akkor beáztatjuk langyos vízbe, majd amint megpuhult szűrőbe téve lecsepegtetjük.

    Az öntethez a tejben elkeverjük a vaníliás pudingport és a fahéjas cukrot, majd enyhén sűrű krémet forralunk belőle. Tálalásig hűvösre tesszük, közvetlen a felszínét frissen tartó fóliával borítva, hogy ne “bőrösödjön” meg.

    A lisztből, tojásból, sóból, tejből és szódavízből palacsinta masszát keverünk, majd hozzáadjuk a finomra reszelt almát, fahéjat, szódaport és selymesen folyós tésztát kapunk. Ha túl sűrűnek találnánk a tésztát szódavízzel hígítsuk tovább. A mazsolát elkeverjük a masszában és felforrósított palacsintasütőben, kevés olvasztott vajra kanalazva a tésztát, szép aranybarna palacsintákat sütünk. Vastagabb és kiadósabb lesz a natúr változatnál, de ez benne a legjobb rész. A kicsik ilyenkor már ott toporognak mellettem, hogy mikor leszek már készen?! Az öntet megfelel nekik, majd a palacsinta után, nagykanállal kanalazva :)

    Jó sok öntettel körítve a legfinomabb.
    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá