Almás-mazsolás palacsinta fahéjas öntettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 2-3 dl szódavíz
  • 1 kk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 2 alma reszelve
  • 1 mk fahéj
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 2 maréknyi mazsola

Öntethez:

  • 4 dl tej
  • 2 ek cukor (ízlés szerint)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítése:

Amennyiben szeretnél bele mazsolát, akkor beáztatjuk langyos vízbe, majd amint megpuhult szűrőbe téve lecsepegtetjük.

Az öntethez a tejben elkeverjük a vaníliás pudingport és a fahéjas cukrot, majd enyhén sűrű krémet forralunk belőle. Tálalásig hűvösre tesszük, közvetlen a felszínét frissen tartó fóliával borítva, hogy ne “bőrösödjön” meg.

A lisztből, tojásból, sóból, tejből és szódavízből palacsinta masszát keverünk, majd hozzáadjuk a finomra reszelt almát, fahéjat, szódaport és selymesen folyós tésztát kapunk. Ha túl sűrűnek találnánk a tésztát szódavízzel hígítsuk tovább. A mazsolát elkeverjük a masszában és felforrósított palacsintasütőben, kevés olvasztott vajra kanalazva a tésztát, szép aranybarna palacsintákat sütünk. Vastagabb és kiadósabb lesz a natúr változatnál, de ez benne a legjobb rész. A kicsik ilyenkor már ott toporognak mellettem, hogy mikor leszek már készen?! Az öntet megfelel nekik, majd a palacsinta után, nagykanállal kanalazva :)

Jó sok öntettel körítve a legfinomabb.
Jó étvágyat!