Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás ropogós recept

Áfonyás ropogós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    30 db -hoz:

    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg nádcukor
    • 1 mk vanília esszencia
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg zabkorpa
    • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
    • 1/2 tk sütőpor
    • 1/1 mk só
    • 1/2 tk őrölt fahéj
    • 15 dkg aszalt áfonya (helyettesíthető más aszalt gyümölccsel is)

    Elkészítése:

    Egy keverőtálban összekeverjük az összes száraz hozzávalót és az áfonyát. Egy másik tálban habosítsuk fehéredésig a vajat és a porított cukrot, majd ehhez keverjük az esszenciát és a tojást.

    A vajkrémet dolgozzuk össze a száraz elemekkel, majd fél órán keresztül a hűtőbe tesszük pihenni.

    Béleljünk ki két nagy méretű tepsit sütőpapírral, és a sütőt melegítsük elő 180 fokra.

    A tésztából formázzunk diónyi golyókat, és lapítsuk ki a tenyerünk között. A korongokat egymástól 3-4 cm távolságra tegyük.
    Végül vegyünk egy evőkanalat, vizezzük be, és ha szükséges, azzal lapítsuk tovább a korongokat.

    A kekszeket 14 percig sütjük 180 fokon.

    Ha kész, a tepsin hagyjuk kihűlni, mert ilyenkor még könnyen törik.

    Tipp:

    Egészséges, finom és ropogós keksz lesz belőle. Én nem szoktam nagyon lenyomkodni, szeretem ha kis pufik maradnak. Gyerekeknek is bátran ajánlom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá