Tzatziki recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 1 teáskanál só
- fél csomag friss zsenge kapor vagy 2 teáskanál szárított
- 1 gerezd fokhagyma
- bors ízlés szerint
- 10-12 dkg totu (krémes állagúra keverve)
Elkészítése:
A kígyóuborkát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk és jól összekeverjük.
Amíg áll az uborka a sóval elkészítjük az öntetet. Ha friss a kaprunk, akkor megmossuk és apróra vágjuk. A totut összekeverjük a kaporral, borssal és az összezúzott fokhagymával.
Az uborkát jól kinyomkodjuk és az öntethez keverjük. Sózni már nem szükséges, elég az, ami az uborkán maradt. Fogyaszthatjuk például sült húsokhoz vagy kenyérrel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »