Tzatziki recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 1 teáskanál só
- fél csomag friss zsenge kapor vagy 2 teáskanál szárított
- 1 gerezd fokhagyma
- bors ízlés szerint
- 10-12 dkg totu (krémes állagúra keverve)
Elkészítése:
A kígyóuborkát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk és jól összekeverjük.
Amíg áll az uborka a sóval elkészítjük az öntetet. Ha friss a kaprunk, akkor megmossuk és apróra vágjuk. A totut összekeverjük a kaporral, borssal és az összezúzott fokhagymával.
Az uborkát jól kinyomkodjuk és az öntethez keverjük. Sózni már nem szükséges, elég az, ami az uborkán maradt. Fogyaszthatjuk például sült húsokhoz vagy kenyérrel is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »