Tócsni recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek liszt
- olaj
- só
- bors
- fokhagyma
- pirospaprika
Elkészítése:
A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és lereszeljük.
A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és jól összekeverjük.
Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb 5-5 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.
Megkenhetjük fokhagymával vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt, ha valaki szereti.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.