Sült zöldségkeverék recept
Hozzávalók:
- 10-15 dkg zeller, sárgarépa, fehérrépa tetszés szerint, nagyjából egyformára vágva
- 10-15 dkg karfiol, brokkoli rózsáira szedve
- 1 közepes burgonya kockára vágva
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg reszelt sajt
- zsemlemorzsa
- só, bors, fokhagyma granulátum ízlés szerint
- mokkáskanálnyi őrölt paprika
- szárított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zöldségeket sós vízben félig megfőzzük. Először a zellert, sárgarépát, fehérrépát, majd kb 2-3 perc a után hozzáadjuk a burgonyát, majd a karfiolt és utoljára a brokkolit. A brokkoli betétele után még 1-2 percig főzzük.
Leszűrjük, tálba tesszük és hagyjuk kihűlni.
A tojást felverjük és ráöntjük a zöldségekre, majd összekeverjük. Reszelt sajtot, zsemlemorzsát, sót, borsot. fokhagyma port, őrölt paprikát, petrezselyemzöldet szórunk rá és összekeverjük.
Kikenünk egy tepsit zsiradékkal, belerakjuk a fűszerezett zöldséget és 200 fokon megsütjük kb 2-25 perc alatt.
Tipp:
Én zsemlemorzsa helyett zabpelyhet használtam. Az apró szeműt diódarálóval ledaráltam, mert így nem lisztfinomságú, hanem kicsit dercésebb, viszont enélkül meg nagyon darabos. A zöldségek arányát lehet változtatni, kinek mi a kedvence, vagy mit nem szeret.