Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült zöldségkeverék recept

Sült zöldségkeverék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10-15 dkg zeller, sárgarépa, fehérrépa tetszés szerint, nagyjából egyformára vágva
    • 10-15 dkg karfiol, brokkoli rózsáira szedve
    • 1 közepes burgonya kockára vágva
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg reszelt sajt
    • zsemlemorzsa
    • só, bors, fokhagyma granulátum ízlés szerint
    • mokkáskanálnyi őrölt paprika
    • szárított petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A zöldségeket sós vízben félig megfőzzük. Először a zellert, sárgarépát, fehérrépát, majd kb 2-3 perc a után hozzáadjuk a burgonyát, majd a karfiolt és utoljára a brokkolit. A brokkoli betétele után még 1-2 percig főzzük.

    Leszűrjük, tálba tesszük és hagyjuk kihűlni.

    A tojást felverjük és ráöntjük a zöldségekre, majd összekeverjük. Reszelt sajtot, zsemlemorzsát, sót, borsot. fokhagyma port, őrölt paprikát, petrezselyemzöldet szórunk rá és összekeverjük.

    Kikenünk egy tepsit zsiradékkal, belerakjuk a fűszerezett zöldséget és 200 fokon megsütjük kb 2-25 perc alatt.

    Tipp:

    Én zsemlemorzsa helyett zabpelyhet használtam. Az apró szeműt diódarálóval ledaráltam, mert így nem lisztfinomságú, hanem kicsit dercésebb, viszont enélkül meg nagyon darabos. A zöldségek arányát lehet változtatni, kinek mi a kedvence, vagy mit nem szeret.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá