Sült zöldségkeverék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10-15 dkg zeller, sárgarépa, fehérrépa tetszés szerint, nagyjából egyformára vágva
  • 10-15 dkg karfiol, brokkoli rózsáira szedve
  • 1 közepes burgonya kockára vágva
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • zsemlemorzsa
  • só, bors, fokhagyma granulátum ízlés szerint
  • mokkáskanálnyi őrölt paprika
  • szárított petrezselyemzöld

Elkészítése:

A zöldségeket sós vízben félig megfőzzük. Először a zellert, sárgarépát, fehérrépát, majd kb 2-3 perc a után hozzáadjuk a burgonyát, majd a karfiolt és utoljára a brokkolit. A brokkoli betétele után még 1-2 percig főzzük.

Leszűrjük, tálba tesszük és hagyjuk kihűlni.

A tojást felverjük és ráöntjük a zöldségekre, majd összekeverjük. Reszelt sajtot, zsemlemorzsát, sót, borsot. fokhagyma port, őrölt paprikát, petrezselyemzöldet szórunk rá és összekeverjük.

Kikenünk egy tepsit zsiradékkal, belerakjuk a fűszerezett zöldséget és 200 fokon megsütjük kb 2-25 perc alatt.

Tipp:

Én zsemlemorzsa helyett zabpelyhet használtam. Az apró szeműt diódarálóval ledaráltam, mert így nem lisztfinomságú, hanem kicsit dercésebb, viszont enélkül meg nagyon darabos. A zöldségek arányát lehet változtatni, kinek mi a kedvence, vagy mit nem szeret.