Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket sós vízben félig megfőzzük. Először a zellert, sárgarépát, fehérrépát, majd kb 2-3 perc a után hozzáadjuk a burgonyát, majd a karfiolt és utoljára a brokkolit. A brokkoli betétele után még 1-2 percig főzzük.
Leszűrjük, tálba tesszük és hagyjuk kihűlni.
A tojást felverjük és ráöntjük a zöldségekre, majd összekeverjük. Reszelt sajtot, zsemlemorzsát, sót, borsot. fokhagyma port, őrölt paprikát, petrezselyemzöldet szórunk rá és összekeverjük.
Kikenünk egy tepsit zsiradékkal, belerakjuk a fűszerezett zöldséget és 200 fokon megsütjük kb 2-25 perc alatt.
Én zsemlemorzsa helyett zabpelyhet használtam. Az apró szeműt diódarálóval ledaráltam, mert így nem lisztfinomságú, hanem kicsit dercésebb, viszont enélkül meg nagyon darabos. A zöldségek arányát lehet változtatni, kinek mi a kedvence, vagy mit nem szeret.