Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos gnocchi recept

Spenótos gnocchi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg rétesliszt
    • 10 dkg spenót
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A burgonyát mossuk meg alaposan és a héjában főzzük meg. Ha puha, húzzuk le a héját és melegen, krumplinyomóval törjük át. Hagyjuk kihűlni.

    A spenót szárát távolítsuk el, öblítsük át alaposan és csepegtessük le. Vágjuk fel ne túl apróra, majd szórjuk rá a krumplira. Adjunk hozzá kb. 1 tk sót, a 2 tojást és a lisztet. Gyors mozdulatokkal gyúrjunk tésztát belőle.

    Osszuk 6 egyenlő részre és mindegyik darabból sodorjunk kb. 2 ujjnyi vastag rudakat. A rudakat vágjuk 1-2 cm-es darabokra.

    Forrásban lévő sós vízbe eresztve főzzük meg a gnocchikat. Ha feljöttek a víz tetejére további 2-3 percet főzzük, majd szűrőkanállal emeljük ki a vízből és csepegtessük le.

    Egy serpenyőben forrósítsunk vajat, dobjuk rá a lecsepegtetett gnocchikat és pár percet pirítsuk.

    Tökéletesen alkalmas szószos húsok mellé köretnek.

    Tipp:

    A feldarabolt tészták felületére kifőzés előtt egy villa fejével kis rovátkákat nyomok, így jobban megtartja a szószokat, vagy a húsok szaftját.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá