Spenótos gnocchi

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 tojás
  • 30 dkg rétesliszt
  • 10 dkg spenót
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A burgonyát mossuk meg alaposan és a héjában főzzük meg. Ha puha, húzzuk le a héját és melegen, krumplinyomóval törjük át. Hagyjuk kihűlni.

A spenót szárát távolítsuk el, öblítsük át alaposan és csepegtessük le. Vágjuk fel ne túl apróra, majd szórjuk rá a krumplira. Adjunk hozzá kb. 1 tk sót, a 2 tojást és a lisztet. Gyors mozdulatokkal gyúrjunk tésztát belőle.

Osszuk 6 egyenlő részre és mindegyik darabból sodorjunk kb. 2 ujjnyi vastag rudakat. A rudakat vágjuk 1-2 cm-es darabokra.

Forrásban lévő sós vízbe eresztve főzzük meg a gnocchikat. Ha feljöttek a víz tetejére további 2-3 percet főzzük, majd szűrőkanállal emeljük ki a vízből és csepegtessük le.

Egy serpenyőben forrósítsunk vajat, dobjuk rá a lecsepegtetett gnocchikat és pár percet pirítsuk.

Tökéletesen alkalmas szószos húsok mellé köretnek.

Tipp:

A feldarabolt tészták felületére kifőzés előtt egy villa fejével kis rovátkákat nyomok, így jobban megtartja a szószokat, vagy a húsok szaftját.