Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát mossuk meg alaposan és a héjában főzzük meg. Ha puha, húzzuk le a héját és melegen, krumplinyomóval törjük át. Hagyjuk kihűlni.
A spenót szárát távolítsuk el, öblítsük át alaposan és csepegtessük le. Vágjuk fel ne túl apróra, majd szórjuk rá a krumplira. Adjunk hozzá kb. 1 tk sót, a 2 tojást és a lisztet. Gyors mozdulatokkal gyúrjunk tésztát belőle.
Osszuk 6 egyenlő részre és mindegyik darabból sodorjunk kb. 2 ujjnyi vastag rudakat. A rudakat vágjuk 1-2 cm-es darabokra.
Forrásban lévő sós vízbe eresztve főzzük meg a gnocchikat. Ha feljöttek a víz tetejére további 2-3 percet főzzük, majd szűrőkanállal emeljük ki a vízből és csepegtessük le.
Egy serpenyőben forrósítsunk vajat, dobjuk rá a lecsepegtetett gnocchikat és pár percet pirítsuk.
Tökéletesen alkalmas szószos húsok mellé köretnek.
A feldarabolt tészták felületére kifőzés előtt egy villa fejével kis rovátkákat nyomok, így jobban megtartja a szószokat, vagy a húsok szaftját.