Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos-kakukkfüves hasselback burgonya recept

Rozmaringos-kakukkfüves hasselback burgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6-8 közepes burgonya
    • 1 tk aprított, friss rozmaringlevél (1 kisebb ág)
    • 1 tk friss kakukkfű
    • só, bors
    • 4-5 dkg olvasztott vaj

    Elkészítése:

    Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy kefével is átdörzsölhetjük.

    Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra és fogjuk közé az egyik burgonyát. A fakanalak lesznek a távtartók, hogy ne vágjuk át teljesen a krumplikat. Vékonyan szeleteljük fel a burgonyát, majd a többivel is így járjunk el.

    A bevagdosott krumplikat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd sózzuk és borsozzuk úgy, hogy a bevágásokba is jusson.

    A vajba keverjük bele a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd alaposan kenjük be vele a krumplikat. A maradékot csorgassuk a krumplikra.

    200 fokos sütőben süssük 45-50 perc alatt készre.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá