Rozmaringos-kakukkfüves hasselback burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6-8 közepes burgonya
- 1 tk aprított, friss rozmaringlevél (1 kisebb ág)
- 1 tk friss kakukkfű
- só, bors
- 4-5 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy kefével is átdörzsölhetjük.
Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra és fogjuk közé az egyik burgonyát. A fakanalak lesznek a távtartók, hogy ne vágjuk át teljesen a krumplikat. Vékonyan szeleteljük fel a burgonyát, majd a többivel is így járjunk el.
A bevagdosott krumplikat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd sózzuk és borsozzuk úgy, hogy a bevágásokba is jusson.
A vajba keverjük bele a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd alaposan kenjük be vele a krumplikat. A maradékot csorgassuk a krumplikra.
200 fokos sütőben süssük 45-50 perc alatt készre.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »