Rozmaringos-kakukkfüves hasselback burgonya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6-8 közepes burgonya
- 1 tk aprított, friss rozmaringlevél (1 kisebb ág)
- 1 tk friss kakukkfű
- só, bors
- 4-5 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy kefével is átdörzsölhetjük.
Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra és fogjuk közé az egyik burgonyát. A fakanalak lesznek a távtartók, hogy ne vágjuk át teljesen a krumplikat. Vékonyan szeleteljük fel a burgonyát, majd a többivel is így járjunk el.
A bevagdosott krumplikat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd sózzuk és borsozzuk úgy, hogy a bevágásokba is jusson.
A vajba keverjük bele a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd alaposan kenjük be vele a krumplikat. A maradékot csorgassuk a krumplikra.
200 fokos sütőben süssük 45-50 perc alatt készre.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









