Rozmaringos-kakukkfüves hasselback burgonya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6-8 közepes burgonya
- 1 tk aprított, friss rozmaringlevél (1 kisebb ág)
- 1 tk friss kakukkfű
- só, bors
- 4-5 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy kefével is átdörzsölhetjük.
Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra és fogjuk közé az egyik burgonyát. A fakanalak lesznek a távtartók, hogy ne vágjuk át teljesen a krumplikat. Vékonyan szeleteljük fel a burgonyát, majd a többivel is így járjunk el.
A bevagdosott krumplikat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd sózzuk és borsozzuk úgy, hogy a bevágásokba is jusson.
A vajba keverjük bele a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd alaposan kenjük be vele a krumplikat. A maradékot csorgassuk a krumplikra.
200 fokos sütőben süssük 45-50 perc alatt készre.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









