Rozmaringos-kakukkfüves hasselback burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rozmaringos-kakukkfüves hasselback burgonya

Hozzávalók:

  • 6-8 közepes burgonya
  • 1 tk aprított, friss rozmaringlevél (1 kisebb ág)
  • 1 tk friss kakukkfű
  • só, bors
  • 4-5 dkg olvasztott vaj

Elkészítése:

Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy kefével is átdörzsölhetjük.

Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra és fogjuk közé az egyik burgonyát. A fakanalak lesznek a távtartók, hogy ne vágjuk át teljesen a krumplikat. Vékonyan szeleteljük fel a burgonyát, majd a többivel is így járjunk el.

A bevagdosott krumplikat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd sózzuk és borsozzuk úgy, hogy a bevágásokba is jusson.

A vajba keverjük bele a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd alaposan kenjük be vele a krumplikat. A maradékot csorgassuk a krumplikra.

200 fokos sütőben süssük 45-50 perc alatt készre.