Párolt rizs sütőben recept
Hozzávalók:
- 2 csésze rizs
- 3,5 csésze víz
- só
- pici olaj
- 2 leveskocka (elhagyható)
Elkészítése:
Ha használunk leveskockát, akkor azt dobjuk a forrásban lévő vízbe és főzzük addig, amíg felolvad.
A rizst az olajon folyamatosan kevergetve megpirítjuk (egy lábasban).
Hőálló tálba tesszük a rizst és felöntjük a vízzel/húslevessel. Megsózzuk.
Lefedjük az edényt (olyat válasszunk, ami sütőben is használható, tehát nincs műanyag része) és 20 percre 180 fokos sütőbe tesszük.
Célszerű az edény alá egy üres tepsit tenni, ha nem akarunk sütőt súrolni.
Kivesszük és kb 10 percig még a fedő alatt hagyjuk puhulni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









