Párolt lilakáposzta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg gyalult lilakáposzta
- 1 ek zsiradék
- 1 fej lilahagyma
- 1 ek cukor
- 2 tk almaecet
- 1 tk őrölt kömény
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A káposztát besózzuk, összeforgatjuk, majd állni hagyjuk fél órát.
Közben a hagymát meghámozzuk, majd a zsiradékon elkezdjük dinsztelni. Közben rászórjuk a cukrot és karamellizáljuk. Ekkor hozzáadjuk a káposztát, öntünk alá kevés vizet és elkezdjük párolni.
Fedővel lefedjük. Időnként átkeverjük és ha szükséges, akkor öntünk még alá kevés vizet.
Ha teljesen puha a káposzta és elfőtte az összes levét, akkor hozzáadjuk a köményt, az ecetet és ha szükséges, akkor még sózzuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.