Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párolt lila káposzta recept

Párolt lila káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kis lila káposzta
    • 1 vöröshagyma,
    • 1 ek étolaj
    • 1 kk köménymag
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek almaecet,
    • kevés csombor (borsikafű)
    • 1 kk szorbit, vagy cukor
    • kevés őrölt bors
    • kevés étolaj
    • 1 dl fehérbor (elhagyható)

    Elkészítése:

    A káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd enyhén megsózzuk. A fokhagymagerezdeket szétnyomjuk, majd apróra vágjuk. 1 fej hagymát félkarikákra vágunk.

    Kevés olajat felforrósítunk, majd a köménymagot kipattogtatjuk rajta. Ezután hozzáadjuk a hagymát, és ezzel együtt kicsit dinszteljük. A besózott káposztát és a fokhagymát is hozzáadjuk, jól elkeverjük, és fedő alatt fél lángon elkezdjük párolni.

    A borral együtt tesszük a káposztához az almaecetet, a csombort, a borsot, és kevés szorbitot/cukrot. Ismét fedő alatt pároljuk tovább, majd megkóstoljuk. Ha sósnak találjuk, kevés cukorral tudunk javítani rajta, de ez fordítva is igaz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá