Párolt lila káposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kis lila káposzta
  • 1 vöröshagyma,
  • 1 ek étolaj
  • 1 kk köménymag
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek almaecet,
  • kevés csombor (borsikafű)
  • 1 kk szorbit, vagy cukor
  • kevés őrölt bors
  • kevés étolaj
  • 1 dl fehérbor (elhagyható)

Elkészítése:

A káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd enyhén megsózzuk. A fokhagymagerezdeket szétnyomjuk, majd apróra vágjuk. 1 fej hagymát félkarikákra vágunk.

Kevés olajat felforrósítunk, majd a köménymagot kipattogtatjuk rajta. Ezután hozzáadjuk a hagymát, és ezzel együtt kicsit dinszteljük. A besózott káposztát és a fokhagymát is hozzáadjuk, jól elkeverjük, és fedő alatt fél lángon elkezdjük párolni.

A borral együtt tesszük a káposztához az almaecetet, a csombort, a borsot, és kevés szorbitot/cukrot. Ismét fedő alatt pároljuk tovább, majd megkóstoljuk. Ha sósnak találjuk, kevés cukorral tudunk javítani rajta, de ez fordítva is igaz.