Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párolt káposzta napon szárított paradicsommal, sárgarépával recept

Párolt káposzta napon szárított paradicsommal, sárgarépával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej káposzta
    • 1 nagyobb sárgarépa
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 200 g napon szárított paradicsom (saját aszalású)
    • 2 gerezd fokhagyma, vagy 1 mokkáskanál fokhagyma granulátum
    • kevés köménymag
    • só, frissen őrölt bors
    • 1 kávéskanál cukor, vagy szorbit
    • kevés almaecet

    Elkészítése:

    A káposztát legyaluljuk, vagy szálasra vágjuk. Enyhén besózzuk és rövid ideig állni hagyjuk. A csíkokra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, és hozzáadjuk a köménymagot, amivel kicsit együtt pirítjuk.

    Nagyobb fazékba beletesszük a szálas káposztát (tanácsos nagyobb edényt választani, mert a felszelt káposzta sok helyet foglal, de később jelentősen összeesik)

    Belekerül a csíkozott, vagy nagyobb lukú reszelőn lereszelt sárgarépa is, a szétnyomott fokhagyma, a cukor, (vagy édesítőszer) mikor kicsit összeesett a káposzta a bors, és az almaecet is. (használható ételecet is, de az almaecettel bátrabban bánhatunk) Hozzátesszük a napon szárított paradicsomot is.

    Sűrű kavarás mellett fedő alatt főzzük, míg minden meg nem puhul, és a káposzta színe enyhén barnás, karamell szín nem lesz. Tanácsos megkóstolni, és ha szükséges utána ízesíteni.

    Tipp:

    Bőrös malacsülthöz, és fűszeres főtt-sült krumplihoz tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá