Hozzávalók:
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, vagy szálasra vágjuk. Enyhén besózzuk és rövid ideig állni hagyjuk. A csíkokra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, és hozzáadjuk a köménymagot, amivel kicsit együtt pirítjuk.
Nagyobb fazékba beletesszük a szálas káposztát (tanácsos nagyobb edényt választani, mert a felszelt káposzta sok helyet foglal, de később jelentősen összeesik)
Belekerül a csíkozott, vagy nagyobb lukú reszelőn lereszelt sárgarépa is, a szétnyomott fokhagyma, a cukor, (vagy édesítőszer) mikor kicsit összeesett a káposzta a bors, és az almaecet is. (használható ételecet is, de az almaecettel bátrabban bánhatunk) Hozzátesszük a napon szárított paradicsomot is.
Sűrű kavarás mellett fedő alatt főzzük, míg minden meg nem puhul, és a káposzta színe enyhén barnás, karamell szín nem lesz. Tanácsos megkóstolni, és ha szükséges utána ízesíteni.
Bőrös malacsülthöz, és fűszeres főtt-sült krumplihoz tálaltam.