Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párolt káposzta birsalmával recept

Párolt káposzta birsalmával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg lilakáposzta
    • 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés…)
    • 2 db birsalma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 tk egész kömény
    • ízlés szerint cukor
    • ízlés szerint ecet
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A káposztát negyedelem, majd vékony szálakra szeletelem.

    Forrósított zsírban kb. 2 ek cukrot karamellízálok, megdinsztelem rajta az apróra vágott vöröshagymát és rászórom a köményt.

    Hozzáadom a káposztát, meglocsolom az ecettel, lefedem, és saját levében puhára párolom.

    Az elfőtt levet pici vízzel pótolom.

    Amikor majdnem puha a káposzta, belekeverem a magházától megfosztott, felkockázott birsalmát.

    Lefedve még 5 percig párolom és tálalom.

    A párolt káposzta birsalmával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 60 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá