Párolt káposzta birsalmával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg lilakáposzta
  • 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés…)
  • 2 db birsalma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk egész kömény
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint ecet
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A káposztát negyedelem, majd vékony szálakra szeletelem.

Forrósított zsírban kb. 2 ek cukrot karamellízálok, megdinsztelem rajta az apróra vágott vöröshagymát és rászórom a köményt.

Hozzáadom a káposztát, meglocsolom az ecettel, lefedem, és saját levében puhára párolom.

Az elfőtt levet pici vízzel pótolom.

Amikor majdnem puha a káposzta, belekeverem a magházától megfosztott, felkockázott birsalmát.

Lefedve még 5 percig párolom és tálalom.