Parajos galuska kéksajt mártással recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg finom liszt
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg mirelit parajpüré
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
A mártáshoz:
- 10 dkg finom liszt
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 l tej
- 20 dkg rokfort vagy márvány sajt
- só / ha szükséges /
- ételízesítő
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A sajtot szintén lereszeljük. 80 dkg lisztből az 5 tojásból a kiolvasztott parajból galuska tésztát keverünk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a fokhagymával. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk,kifőzzük mint a hagyományos galuskát. A mártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kb 10 dkg lisztet és habverővel kevergetve lassan felöntjük tejjel. Addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz. Belekeverjük a sajtot, ízesítjük sóval /ha szükséges, mert a sajt sós/ ételízesítővel és borssal. Tálalásnál a galuskára öntünk a mártásból.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.