Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Parajos galuska kéksajt mártással recept

Parajos galuska kéksajt mártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 80 dkg finom liszt
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg mirelit parajpüré
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • őrölt fekete bors

    A mártáshoz:

    • 10 dkg finom liszt
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 1 l tej
    • 20 dkg rokfort vagy márvány sajt
    • só / ha szükséges /
    • ételízesítő
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:
    A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A sajtot szintén lereszeljük. 80 dkg lisztből az 5 tojásból a kiolvasztott parajból galuska tésztát keverünk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a fokhagymával. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk,kifőzzük mint a hagyományos galuskát. A mártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kb 10 dkg lisztet és habverővel kevergetve lassan felöntjük tejjel. Addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz. Belekeverjük a sajtot, ízesítjük sóval /ha szükséges, mert a sajt sós/ ételízesítővel és borssal. Tálalásnál a galuskára öntünk a mártásból.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá