Parajos galuska kéksajt mártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg finom liszt
  • 5 db tojás
  • 40 dkg mirelit parajpüré
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors

A mártáshoz:

  • 10 dkg finom liszt
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 l tej
  • 20 dkg rokfort vagy márvány sajt
  • só / ha szükséges /
  • ételízesítő
  • őrölt fehér bors

Elkészítése:
A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A sajtot szintén lereszeljük. 80 dkg lisztből az 5 tojásból a kiolvasztott parajból galuska tésztát keverünk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a fokhagymával. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk,kifőzzük mint a hagyományos galuskát. A mártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kb 10 dkg lisztet és habverővel kevergetve lassan felöntjük tejjel. Addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz. Belekeverjük a sajtot, ízesítjük sóval /ha szükséges, mert a sajt sós/ ételízesítővel és borssal. Tálalásnál a galuskára öntünk a mártásból.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:)