Ínyenc tepsis krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 közepes krumpli (kb 1 kg)
- 2 ek reszelt sajt (parmezán és kecskesajt)
- 1 doboz mascarpone (250 gramm)
- 1 tasak mini mozzarella light
- só
- kakukkfű
- 1 mokkásnál fűszerpaprika
- 2 tk zsemlemorzsa
- 1 tk olaj
- néhány szelet pritamin paprika
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágjuk, utána 4-5 percig sós vízben főzzük.
Egy kerámiatálat vagy jénait kiolajazunk, zsemlemorzsával meghintünk és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit (ha egy-két evőkanál főzőlé rákerül nem gond, csak sok ne legyen, mert akkor szétázik a krumpli).
Egy kanállal kis kupacokat rakunk a mascarponéból, rárakjuk a mozzarellát, rászórjuk a reszelt sajt felét.
Közepébe tesszük a pritamin paprikát, illetve ráteszünk néhány szál kakukkfű ágat.
180 fokos sütőben alsó-felső sütésen 15 percig sültjük (én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem), majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt permezán sajtkeveréket.
Ezt követően visszatoljuk a sütőbe, ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen (kb 5 percig sült).
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









