Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hercegnő burgonya recept

Hercegnő burgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg krumpli
    • 10 dkg margarin
    • 1 tk só
    • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A megtisztított és apróra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Ízesítjük sóval és szerecsendióval, majd elkeverjük benne a margarint.
    Hagyjuk egy kicsit hűlni.

    Közben a sütőt előmelegítjük. Két nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A krumplihoz adunk két tojássárgáját, simára keverjük és csillagcsöves zsákba töltjük.

    A sütőpapíros tepsire kis halmokat nyomunk.

    200 fokon hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor már kezd egy kicsit pirulni a teteje, akkor jó.

    Melegen, azonnal kínáljuk.

    Tipp:

    Már jó rég terveztem, hogy kipróbálom ezt a finomságot, de valahogy mindig eltolódott. Aztán jött egy nagyobb családi összejövetel, egy közös ebéddel és gondoltam kockáztatok. Ismeretlenül is mindent egy lapra feltéve elkészítettem. Nagyon finom lett és szép is, bár ez egy elég nagy adag, két nagyméretű tepsit töltött meg. Különböző sültekhez kínáltam köretként és többféle vegyes saláta kíséretében.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá