Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi medvehagymás-juhtúrós rétes recept

Házi medvehagymás-juhtúrós rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 15 dkg átszitált liszt, fele rétes, fele sima
    • 2 dkg zsír
    • 1/2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez
    • 1 dl meleg víz
    • 1/2 kávéskanál 10%-os ecet
    • 1/2 kávéskanál só
    • olvasztott zsír a kenéshez

    A töltelékhez:

    • 25 dkg juhtúró
    • 10 medvehagyma levél
    • 2 evőkanál tejföl
    • 1 csapott evőkanál búzadara
    • bors

    Elkészítése:

    A rétestésztához a lisztet átszitáljuk, a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, meleg vízben feloldjuk a sót és belekeverjük az ecetet, ezt is hozzáadjuk, összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd fél órát langyos helyen pihentetjük.

    Miután eleget pihent, lisztezett ruhán elkezdjük kihúzni, szép vékonyra, a széleiről a vastagabb részeket lecsipegetjük.

    A töltelékhez a juhtúrót villával összetörjük, hozzáadjuk a csíkokra vágott medvehagymát és a tejfölt, megborsozzuk és jól összekeverjük. Krémes állagúnak kell lennie, nem folyósnak. Ha kissé folyósabb, tegyünk hozzá több darát. Hagyjuk állni pár percig.

    A rétestészta nyújtása után a tésztát hagyjuk egy kicsit szikkadni, de arra vigyázni kell, ne száradjon meg nagyon, mert ha törik, akkor nehéz már feltekerni. Mielőtt megtöltjük, a rétestésztát olvasztott kacsazsírral, nem túl vastagon, egyenletesen megkenjük, majd rákanalazzuk a túrós tölteléket.

    Terítő segítségével, lazára engedve feltekerjük. A tölteléket nem fontos elkenni a tésztán, elég ha kis halmokban hagyjuk, úgy, hogy amikor tekerjük, jusson mindenhová a töltelékből. Felvert tojássárgájával lekenjük a tetejét, majd szilikon lappal, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük majd a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt világos barnára sütjük.

    A házi medvehagymás-juhtúrós rétes kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 235 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 16 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá