Fűszeres steak burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg krumpli
- 2 evőkanál olívaolaj
- egy teáskanál őrölt kömény
- egy teáskanál fűszerpaprika
- egy mokkáskanál tengeri só
köretek reElkészítése:
A krumplit megpucoljuk majd négy vagy hat darabra vágjuk, nagyságtól függően.
Közben bekapcsoljuk a sütőt.
Egy fazékba rakunk annyi vizet, hogy épp ellepje a krumplit és félpuhára főzzük (forrástól még kb 4-5 percig főzzük).
Egy tepsit megvizezünk, ebbe sütőpapírt teszünk.
Egy tálban összekeverjük az olívaolajat a sóval a köménnyel és a paprikával.
Leszűrjük a krumplit, a vizet lecsepegtetjük és beleforgatjuk a fűszeres-olajos masszába. Fontos, hogy minden oldalát érje az olaj.
Rátesszük a sütőpapírra és 200 fokos sütőbe toljuk és készre sütjük. Közben 3 három alkalommal megforgattam, hogy minden oldala megsüljön.
Kb 20 percig sült alsó-felső sütésen, de az utolsó 5 percben bekapcsoltam a légkeveréses fokozatot.
Mi most önálló ételként ettük kínaikel salátával, de természetesen lehet mellé joghurtos mártogatóst kínálni, illetve bármilyen hús mellé köretnek is kitűnő.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »