Fűszeres steak burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg krumpli
- 2 evőkanál olívaolaj
- egy teáskanál őrölt kömény
- egy teáskanál fűszerpaprika
- egy mokkáskanál tengeri só
köretek reElkészítése:
A krumplit megpucoljuk majd négy vagy hat darabra vágjuk, nagyságtól függően.
Közben bekapcsoljuk a sütőt.
Egy fazékba rakunk annyi vizet, hogy épp ellepje a krumplit és félpuhára főzzük (forrástól még kb 4-5 percig főzzük).
Egy tepsit megvizezünk, ebbe sütőpapírt teszünk.
Egy tálban összekeverjük az olívaolajat a sóval a köménnyel és a paprikával.
Leszűrjük a krumplit, a vizet lecsepegtetjük és beleforgatjuk a fűszeres-olajos masszába. Fontos, hogy minden oldalát érje az olaj.
Rátesszük a sütőpapírra és 200 fokos sütőbe toljuk és készre sütjük. Közben 3 három alkalommal megforgattam, hogy minden oldala megsüljön.
Kb 20 percig sült alsó-felső sütésen, de az utolsó 5 percben bekapcsoltam a légkeveréses fokozatot.
Mi most önálló ételként ettük kínaikel salátával, de természetesen lehet mellé joghurtos mártogatóst kínálni, illetve bármilyen hús mellé köretnek is kitűnő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »