Hozzávalók:
köretek reElkészítése:
A krumplit megpucoljuk majd négy vagy hat darabra vágjuk, nagyságtól függően.
Közben bekapcsoljuk a sütőt.
Egy fazékba rakunk annyi vizet, hogy épp ellepje a krumplit és félpuhára főzzük (forrástól még kb 4-5 percig főzzük).
Egy tepsit megvizezünk, ebbe sütőpapírt teszünk.
Egy tálban összekeverjük az olívaolajat a sóval a köménnyel és a paprikával.
Leszűrjük a krumplit, a vizet lecsepegtetjük és beleforgatjuk a fűszeres-olajos masszába. Fontos, hogy minden oldalát érje az olaj.
Rátesszük a sütőpapírra és 200 fokos sütőbe toljuk és készre sütjük. Közben 3 három alkalommal megforgattam, hogy minden oldala megsüljön.
Kb 20 percig sült alsó-felső sütésen, de az utolsó 5 percben bekapcsoltam a légkeveréses fokozatot.
Mi most önálló ételként ettük kínaikel salátával, de természetesen lehet mellé joghurtos mártogatóst kínálni, illetve bármilyen hús mellé köretnek is kitűnő.