Coleslaw káposztasaláta recept
Hozzávalók:
- 25 dkg lilakáposzta
- 25 dkg fehér káposzta
- 10 dkg sonka vagy lilahagyma
- 15 dkg sárgarépa
Az öntethez:
- 1,5 evőkanál tárkonyecet
- 7 evőkanál majonéz
- fél evőkanál füstös BBQ mártás
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 kiskanál chili pehely (el is hagyható)
Elkészítése:
Először az öntetet készítem el. Egy nagyobb tálba teszem a hozzávalókat, egy-egy nagy csipet sóval, borssal és chili pehellyel (a chili elhagyható), majd a hagyma negyedét is belereszelem egy finom reszelőn, hogy pépes legyen, elkeveredjen az öntetben. Jól elkeverem az öntet hozzávalóit.
A káposztát és a hagyma többi részét egy éles késsel vékony, rövid csíkokra vágom (le is reszelhetjük a reszelő legnagyobb lyukán) és keverőtálba teszem. A sárgarépát lereszelem a reszelő nagy lyukán és hozzákeverem a káposztához. Rálocsolom az elkészült öntetet és alaposan elkeverem, hogy az öntet mindenhol egyenletesen bevonja a zöldségeket, majd légmentesen lefedve a hűtőbe teszem minimum egy órára (egy éjszakát is pihenhet), hogy az ízek összeérjenek.
Tipp:
Ez a recept nem az eredeti KFC saláta recept, de van olyan finom, mert az öntetbe van egy kis csavar, ami még finomabbá teszi a salátát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










