Burgonyakrokett recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg finomliszt
- kb 2 mokkáskanál só
- 2 csipetnyi szerecsendió
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Burgonyapürét készítünk belőle: összetörjük és sóval ízesítjük. Ha van maradék krumplipürénk, használhatjuk azt is. A kihűlt pürét a tojássárgájával és a liszttel összegyúrjuk, sózzuk, és egy kevés szerecsendióval fűszerezzük. A tésztát 10 percig pihentetjük.
Gyúródeszkán hüvelykujjnyi vastagságú rudat formálunk belőle, majd kis hengerekre vágjuk, és zsemlemorzsába forgatjuk. A hengereket bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük, majd papírszalvétára helyezzük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »