Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyakrokett recept

Burgonyakrokett
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg finomliszt
    • kb 2 mokkáskanál só
    • 2 csipetnyi szerecsendió

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Burgonyapürét készítünk belőle: összetörjük és sóval ízesítjük. Ha van maradék krumplipürénk, használhatjuk azt is. A kihűlt pürét a tojássárgájával és a liszttel összegyúrjuk, sózzuk, és egy kevés szerecsendióval fűszerezzük. A tésztát 10 percig pihentetjük.

    Gyúródeszkán hüvelykujjnyi vastagságú rudat formálunk belőle, majd kis hengerekre vágjuk, és zsemlemorzsába forgatjuk. A hengereket bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük, majd papírszalvétára helyezzük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá