Burgonyakrokett recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg finomliszt
- kb 2 mokkáskanál só
- 2 csipetnyi szerecsendió
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Burgonyapürét készítünk belőle: összetörjük és sóval ízesítjük. Ha van maradék krumplipürénk, használhatjuk azt is. A kihűlt pürét a tojássárgájával és a liszttel összegyúrjuk, sózzuk, és egy kevés szerecsendióval fűszerezzük. A tésztát 10 percig pihentetjük.
Gyúródeszkán hüvelykujjnyi vastagságú rudat formálunk belőle, majd kis hengerekre vágjuk, és zsemlemorzsába forgatjuk. A hengereket bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük, majd papírszalvétára helyezzük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.