Burgonyakrokett

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Burgonyakrokett

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg finomliszt
  • kb 2 mokkáskanál só
  • 2 csipetnyi szerecsendió

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Burgonyapürét készítünk belőle: összetörjük és sóval ízesítjük. Ha van maradék krumplipürénk, használhatjuk azt is. A kihűlt pürét a tojássárgájával és a liszttel összegyúrjuk, sózzuk, és egy kevés szerecsendióval fűszerezzük. A tésztát 10 percig pihentetjük.

Gyúródeszkán hüvelykujjnyi vastagságú rudat formálunk belőle, majd kis hengerekre vágjuk, és zsemlemorzsába forgatjuk. A hengereket bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük, majd papírszalvétára helyezzük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.