Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Belga burgonya recept

Belga burgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó


 • Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • Sütéshez marhazsír vagy olaj

  Elkészítése:

  A burgonyákat (ne legyen túl lisztes fajta a burgonya) pucoljuk meg, majd vágjuk kb. 1,5-2 cm széles hasábokra. A felvágott burgonya hasábokat mossuk meg majd töröljük szárazra.

  Újra mosni, áztatni tilos, mert árt a sütésnek a felesleges víz! A zsírt vagy olajat (ha nem kapunk marhazsírt, akkor sertészsír vagy mogyoró olaj) 180 C-ra melegítjük, és több adagban kisütjük a krumplit

  Adagonként 10 percet számoljunk, akkor jó, ha a krumplik hólyagosodni kezdenek. Ügyeljünk arra, hogy az zsír, vagy olaj ne legyen melegebb 180 foknál. Vegyük ki a krumplikat, egy papírtörlőn szárítsuk le, várjuk meg, míg kihűlnek.

  Minimum 45 percig hagyjuk így kihűlni max. 1 éjszakára tegyük hűtőbe. Melegítsük fel a zsírt vagy olajt újra 180 C-ra, és ismét több adagban süssük ropogósra a krumplit 4-6 perc alatt.

  Tipp:

  Tipp : Ha hűtőbe tesszük éjszakára a burgonyát felhasználás előtt törölgessük szárazra. Sütni való burgonyát vegyünk ami nem lisztes fajta. Nálunk itthon C típusú fajta burgonyák jók sült burgonyához: Ismertebb magyar típusai: Rioja (Százszorszép), White Lady Nemzetközi típusai: Agria, Kuroda, Vénusz Gold.

  Hozzáadom a receptfüzethez

  Szólj hozzá

  Őket is nézd meg!

 • Ajánlott cikkek