Baconos krumplikoszorú recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A megfőtt és kihűtött krumplit és tojásokat megpucoljuk, majd a reszelő nagy lyukán külön-külön lereszeljük.
A tejfölben elkeverjük a tojást és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy kuglófsütőt vékonyan kiolajozunk, majd kibélelünk bacon szeletekkel, hogy a szélei kissé fedjék egymást.
Szórunk bele a reszelt krumpliból, meglocsoljuk a tejföllel, majd a tojásból szórunk rá. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Krumplival zárjuk a sort.
A bacon lelógó részeit ráhajtjuk a krumplira, majd 180 fokon kb 30 percig sütjük.
Még melegen kiborítjuk a formából egy tányérra vagy tálcára és ha langyosra hűlt, akkor szeletekre vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »