Baconos krumplikoszorú recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A megfőtt és kihűtött krumplit és tojásokat megpucoljuk, majd a reszelő nagy lyukán külön-külön lereszeljük.
A tejfölben elkeverjük a tojást és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy kuglófsütőt vékonyan kiolajozunk, majd kibélelünk bacon szeletekkel, hogy a szélei kissé fedjék egymást.
Szórunk bele a reszelt krumpliból, meglocsoljuk a tejföllel, majd a tojásból szórunk rá. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Krumplival zárjuk a sort.
A bacon lelógó részeit ráhajtjuk a krumplira, majd 180 fokon kb 30 percig sütjük.
Még melegen kiborítjuk a formából egy tányérra vagy tálcára és ha langyosra hűlt, akkor szeletekre vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









