Baconbe tekert zöldbab recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg zöldbab
- 6 szelet bacon
- 10 dkg trappista sajt
- 5 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint ételízesítő és só
Elkészítése:
A zöldbab végeit levágjuk és annyi ételízesítős, sós vízben feltesszük főni, amennyi épp ellepi és beledobjuk a fokhagymát is.
Mikor megfőtt (ne főzzük szét!), leszűrjük és ha kihűlt, 6 részre osztjuk.
Minden köteget körbetekerünk egy szelet baconnel. A kötegeket egymás mellé, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és mindegyik kötegekre egy-egy sajtcsíkot fektetünk.
Díszítésként megszórhatjuk egy kevéske ételízesítővel, petrezselyemmel. Sütőben átforrósítjuk, rápirítjuk a szalonnát, miközben a sajtcsíkok is megolvadnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










