Baconbe tekert zöldbab recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg zöldbab
- 6 szelet bacon
- 10 dkg trappista sajt
- 5 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint ételízesítő és só
Elkészítése:
A zöldbab végeit levágjuk és annyi ételízesítős, sós vízben feltesszük főni, amennyi épp ellepi és beledobjuk a fokhagymát is.
Mikor megfőtt (ne főzzük szét!), leszűrjük és ha kihűlt, 6 részre osztjuk.
Minden köteget körbetekerünk egy szelet baconnel. A kötegeket egymás mellé, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és mindegyik kötegekre egy-egy sajtcsíkot fektetünk.
Díszítésként megszórhatjuk egy kevéske ételízesítővel, petrezselyemmel. Sütőben átforrósítjuk, rápirítjuk a szalonnát, miközben a sajtcsíkok is megolvadnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »