Arab rizses tészta recept

Hozzávalók:
- 1 bögre rizs, (a bögre 2 dl-es)
- 15 dkg cérnametélt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db húsleveskocka
- majoránna
- bazsalikom
- só
- kevés olaj
Elkészítése:
A tésztát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott, vagy finomra reszelt fokhagymát és együtt pirítjuk tovább pár pillanatig.
A megmosott rizst hozzáadjuk, 2 bögre vízzel felengedjük, belemorzsoljuk a húsleveskockát, hozzáadjuk a fűszereket és pici sót (ha kell ).
Takarék lángon fedő alatt puhára pároljuk.
Ízlés szerint borsozhatjuk is a végén.
Tipp:
A fűszerekkel óvatosan bánjunk! Hogy ne túlozzuk el a fűszerezést, csipetenként adagoljuk és kóstolással véglegesítsük az ízesítést!
Mindenféle mártásos, szószos vagy pörkölt ételhez illik mint köret!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »