Arab rizses tészta recept
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs, (a bögre 2 dl-es)
- 15 dkg cérnametélt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db húsleveskocka
- majoránna
- bazsalikom
- só
- kevés olaj
Elkészítése:
A tésztát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott, vagy finomra reszelt fokhagymát és együtt pirítjuk tovább pár pillanatig.
A megmosott rizst hozzáadjuk, 2 bögre vízzel felengedjük, belemorzsoljuk a húsleveskockát, hozzáadjuk a fűszereket és pici sót (ha kell ).
Takarék lángon fedő alatt puhára pároljuk.
Ízlés szerint borsozhatjuk is a végén.
Tipp:
A fűszerekkel óvatosan bánjunk! Hogy ne túlozzuk el a fűszerezést, csipetenként adagoljuk és kóstolással véglegesítsük az ízesítést!
Mindenféle mártásos, szószos vagy pörkölt ételhez illik mint köret!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










