Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rostos vitaminital recept

Rostos  vitaminital
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sárgarépa
    • 1 kg starking alma
    • 60 dkg golden alma
    • 2 kg lédús körte
    • 4 érett, puha banán
    • 6 narancs
    • 3 citrom
    • 75 dkg kristálycukor
    • 1 kk citromsav
    • 2 késhegynyi nátrium benzoát

    Elkészítése:

    A narancsok és a citromok levét kifacsarjuk, a rostokat megtartjuk, de a magokat kiszedjük.

    A répát az almát és a körtét is megtisztítjuk és a répát karikára, az almát kockára, a körtét pedig ha puha, félbevágjuk. A banánokat villával szétnyomkodjuk.

    Mindent külön edénybe teszünk, mert más-más a főzési idő és annyi vízzel öntjük fel, ami bőven ellepi mindhárom féle gyümölcsöt, majd elkezdjük a főzést. Akkor jó, amikor minden puhára fő. Az almának és a körtének elég volt 8-10 perc, a sárgarépa 18-20 alatt lett puha.

    A banánt és a citrusleveket félúton az adtam az almákhoz, azoknak elég 3-4 perc.

    Miután megfőttek az anyagok, 2 módon pépesíthetjük. Botmixerrel vagy adagonként tartályos turmixgépben, de a lényeg, hogy minden le legyen pépesítve!

    Az így kapott félkész italt egy nagy edénybe összeöntve visszatesszük a lángra, hozzáadjuk a citromsavat és a cukrot, végül felforraljuk és 1 perc múlva elzárjuk a lángot.

    Ennél a pontnál ha hosszabb időre készítjük, elkeverjük benne a késhegynyi nátrium benzoátot, ellenben ha 1 héten belül elfogyasztjuk, akkor nem szükséges a tartósítószert beletenni!

    Még forrón üvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk és szárazdunsztba téve hagyjuk teljesen kihűlni!

    Ebből a mennyiségből 8,5 liter sűrű, rostos vitaminitalt kaptam!

    Egészségünkre!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá