Mandulaturmix tejmentesen recept

Hozzávalók:
- 1/4 csésze mandula
- 1 csésze viz
- 5 datolya
- csipet őrölt kardamon
- vanília vagy szerecsendió
Elkészítése:
A mandulát és a datolyát előző este áztasd be. Reggel öntsd le róla a vizet, távolítsd el a héját és a mandulákat tedd a turmixgépbe és önts hozzá négyszeres mennyiségű tiszta minőségű, langyos vizet.
Magas fokozaton turmixold össze, amíg szép, tejszerű lesz az állaga. Az elkészült mandulatejet szűrd le, konyhai szűrő és egy textilpelenka tökéletes megoldás, majd a mandulatejet és a datolyát a fűszerekkel tedd a turmixgépbe és turmixold össze.
Öntsd ki egy pohárba és fogyaszd még langyosan.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »