Csipkeszörp recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 kg csipkebogyó (tisztán)
- 2 kg cukor
- 2 tk citromsav
- 1 tk nátriumbenzoát
- maghőmérő
Elkészítése:
5 liter vizet felforralunk és félretesszük, hogy hűljön.
A csipkebogyó végeit levágjuk, folyó vízzel jól átmossuk, azután lecsepegtetjük és nagy lyukú tárcsán ledaráljuk.
Amikor a víz már csak 65-70 fokos, akkor ráöntjük a csipkére és jól összekeverjük.
Innentől 2,5 napon át jó 5-6-7 óránként kissé felmelegítjük és átkeverjük. Arra különösen figyelni kell, hogy melegítésnél a csipkemassza 60 celsius fok fölé nem menjen!
A utolsó felmelegítést követően egy szitán vagy egy öreg függönyön átszűrjük a csipkét amit felkötünk, hogy kicsepegjen és a végére még jól átnyomkodjuk, mert minden cseppjére szükség van és ezt a folyamatot még egyszer megismételjük de egy ennél jóval sűrűbb szövésű anyagon, hogy a pici szőrszálaktól is megszabaduljon (jómagam műselyem anyagot használtam, nagyon tökéletes).
Ezután 1 liter vízből és 2 kg cukorból forrástól számítva 1 perc alatt sűrű szirupot főzünk és elzárjuk a lángot.
Elvegyítjük benne a citromsavat, hozzáadjuk csipkesűrítményhez és így a végére a nátrium benzoátot is belekeverjük.
A sűrű szörpöt tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni! Száraz, hűvös helyen tároljuk!
Ugyan eltart 3-4 napig amíg a csipkebokorról üvegekbe kerül a szörp, de ebből a mennyiségből közel 5 liter sűrű és nagyon finom vitaminbombát nyertünk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »