Csipkeszörp recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 kg csipkebogyó (tisztán)
- 2 kg cukor
- 2 tk citromsav
- 1 tk nátriumbenzoát
- maghőmérő
Elkészítése:
5 liter vizet felforralunk és félretesszük, hogy hűljön.
A csipkebogyó végeit levágjuk, folyó vízzel jól átmossuk, azután lecsepegtetjük és nagy lyukú tárcsán ledaráljuk.
Amikor a víz már csak 65-70 fokos, akkor ráöntjük a csipkére és jól összekeverjük.
Innentől 2,5 napon át jó 5-6-7 óránként kissé felmelegítjük és átkeverjük. Arra különösen figyelni kell, hogy melegítésnél a csipkemassza 60 celsius fok fölé nem menjen!
A utolsó felmelegítést követően egy szitán vagy egy öreg függönyön átszűrjük a csipkét amit felkötünk, hogy kicsepegjen és a végére még jól átnyomkodjuk, mert minden cseppjére szükség van és ezt a folyamatot még egyszer megismételjük de egy ennél jóval sűrűbb szövésű anyagon, hogy a pici szőrszálaktól is megszabaduljon (jómagam műselyem anyagot használtam, nagyon tökéletes).
Ezután 1 liter vízből és 2 kg cukorból forrástól számítva 1 perc alatt sűrű szirupot főzünk és elzárjuk a lángot.
Elvegyítjük benne a citromsavat, hozzáadjuk csipkesűrítményhez és így a végére a nátrium benzoátot is belekeverjük.
A sűrű szörpöt tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni! Száraz, hűvös helyen tároljuk!
Ugyan eltart 3-4 napig amíg a csipkebokorról üvegekbe kerül a szörp, de ebből a mennyiségből közel 5 liter sűrű és nagyon finom vitaminbombát nyertünk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »