Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges-tojásos galette recept

Zöldséges-tojásos galette
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs friss, omlós quiche tészta
    • 40 dkg finom zöldségmix
    • 3 keményre főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt (edami)
    • 3 ek tejföl
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 1 kicsi  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
    • 1 ek szezámmag a szóráshoz

    Elkészítése:

    A tésztát felhasználás előtt egy fél órával vegyük ki a hűtőből, majd tekerjük ki a papírral együtt és helyezzük egy tepsire.

    A zöldségkeveréket öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki.

    A tojásokat főzzük keményre, pucoljuk meg, majd negyedeljük. A sajtot reszeljük le.

    A tejfölhöz adjuk hozzá a reszelt sajt több mint a felét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tésztára úgy, hogy a szélétől pár centire üres maradjon a tészta, melyet majd visszahajtunk.

    Ezután pakoljuk rá a kihűtött zöldségkeveréket, és a cikkekre vágott tojást, ízlés szerint szórjuk meg sóval, majd az üresen hagyott tésztarészt hajtsuk fel, kenjük le felvert tojással és szórjuk meg a szezámmaggal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 40-45 percig, majd vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és addig süssük tovább, míg a sajt szépen ráolvad (én légkeverésnél 170 fokon, 45 perc alatt sütöttem készre).

    Tipp:

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá