Zöldséges-tojásos galette recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tésztát felhasználás előtt egy fél órával vegyük ki a hűtőből, majd tekerjük ki a papírral együtt és helyezzük egy tepsire.
A zöldségkeveréket öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki.
A tojásokat főzzük keményre, pucoljuk meg, majd negyedeljük. A sajtot reszeljük le.
A tejfölhöz adjuk hozzá a reszelt sajt több mint a felét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tésztára úgy, hogy a szélétől pár centire üres maradjon a tészta, melyet majd visszahajtunk.
Ezután pakoljuk rá a kihűtött zöldségkeveréket, és a cikkekre vágott tojást, ízlés szerint szórjuk meg sóval, majd az üresen hagyott tésztarészt hajtsuk fel, kenjük le felvert tojással és szórjuk meg a szezámmaggal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 40-45 percig, majd vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és addig süssük tovább, míg a sajt szépen ráolvad (én légkeverésnél 170 fokon, 45 perc alatt sütöttem készre).
Tipp:
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.