Zöldséges-tojásos galette recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tésztát felhasználás előtt egy fél órával vegyük ki a hűtőből, majd tekerjük ki a papírral együtt és helyezzük egy tepsire.
A zöldségkeveréket öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki.
A tojásokat főzzük keményre, pucoljuk meg, majd negyedeljük. A sajtot reszeljük le.
A tejfölhöz adjuk hozzá a reszelt sajt több mint a felét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tésztára úgy, hogy a szélétől pár centire üres maradjon a tészta, melyet majd visszahajtunk.
Ezután pakoljuk rá a kihűtött zöldségkeveréket, és a cikkekre vágott tojást, ízlés szerint szórjuk meg sóval, majd az üresen hagyott tésztarészt hajtsuk fel, kenjük le felvert tojással és szórjuk meg a szezámmaggal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 40-45 percig, majd vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és addig süssük tovább, míg a sajt szépen ráolvad (én légkeverésnél 170 fokon, 45 perc alatt sütöttem készre).
Tipp:
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










