Zöldséges-tojásos galette

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs friss, omlós quiche tészta
  • 40 dkg finom zöldségmix
  • 3 keményre főtt tojás
  • 10 dkg reszelt sajt (edami)
  • 3 ek tejföl
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 kicsi tojás a lekenéshez
  • 1 ek szezámmag a szóráshoz

Elkészítése:

A tésztát felhasználás előtt egy fél órával vegyük ki a hűtőből, majd tekerjük ki a papírral együtt és helyezzük egy tepsire.

A zöldségkeveréket öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki.

A tojásokat főzzük keményre, pucoljuk meg, majd negyedeljük. A sajtot reszeljük le.

A tejfölhöz adjuk hozzá a reszelt sajt több mint a felét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tésztára úgy, hogy a szélétől pár centire üres maradjon a tészta, melyet majd visszahajtunk.

Ezután pakoljuk rá a kihűtött zöldségkeveréket, és a cikkekre vágott tojást, ízlés szerint szórjuk meg sóval, majd az üresen hagyott tésztarészt hajtsuk fel, kenjük le felvert tojással és szórjuk meg a szezámmaggal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 40-45 percig, majd vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és addig süssük tovább, míg a sajt szépen ráolvad (én légkeverésnél 170 fokon, 45 perc alatt sütöttem készre).

Tipp:

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.