Zöldséges paella egyszerűen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 vörösbab konzerv
- 20 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 15 dkg zöldborsó
- 15 dkg zöldbab
- 1 paradicsom
- 1 zöld paprika
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 1 húsleves kocka
- késhegynyi sáfrány
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk, a hagymát finomra, a többit tetszőleges méretűre és alakúra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A babot leszűrjük és a levét felfogjuk.
A felforrósított olajn megfuttatjuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a fokhagymát és még kb 1 percig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a borsót, babot, paprikát, sárga és fehérrépát, majd ízlés szerint sózzuk.
10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst, belemorzsoljuk a leveskockát, hozzáadjuk a sárfányt és ízlés szerint sózzuk. Jól elkeverjük, felöntjük 1,5 l vízzel, majd takaréklángon főzzük.
Ha a rizs félig megpuhult, akkor beletesszük a paradicsomot is, ráöntjük a bab levét, a gázt elzárjuk, az ételt lefedjük és hagyjuk, hogy a rizs teljesen megpuhuljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »









