Zöldséges paella egyszerűen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 vörösbab konzerv
- 20 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 15 dkg zöldborsó
- 15 dkg zöldbab
- 1 paradicsom
- 1 zöld paprika
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 1 húsleves kocka
- késhegynyi sáfrány
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk, a hagymát finomra, a többit tetszőleges méretűre és alakúra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A babot leszűrjük és a levét felfogjuk.
A felforrósított olajn megfuttatjuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a fokhagymát és még kb 1 percig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a borsót, babot, paprikát, sárga és fehérrépát, majd ízlés szerint sózzuk.
10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst, belemorzsoljuk a leveskockát, hozzáadjuk a sárfányt és ízlés szerint sózzuk. Jól elkeverjük, felöntjük 1,5 l vízzel, majd takaréklángon főzzük.
Ha a rizs félig megpuhult, akkor beletesszük a paradicsomot is, ráöntjük a bab levét, a gázt elzárjuk, az ételt lefedjük és hagyjuk, hogy a rizs teljesen megpuhuljon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »