Zöldséges paella egyszerűen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 vörösbab konzerv
- 20 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 15 dkg zöldborsó
- 15 dkg zöldbab
- 1 paradicsom
- 1 zöld paprika
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 1 húsleves kocka
- késhegynyi sáfrány
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk, a hagymát finomra, a többit tetszőleges méretűre és alakúra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A babot leszűrjük és a levét felfogjuk.
A felforrósított olajn megfuttatjuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a fokhagymát és még kb 1 percig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a borsót, babot, paprikát, sárga és fehérrépát, majd ízlés szerint sózzuk.
10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst, belemorzsoljuk a leveskockát, hozzáadjuk a sárfányt és ízlés szerint sózzuk. Jól elkeverjük, felöntjük 1,5 l vízzel, majd takaréklángon főzzük.
Ha a rizs félig megpuhult, akkor beletesszük a paradicsomot is, ráöntjük a bab levét, a gázt elzárjuk, az ételt lefedjük és hagyjuk, hogy a rizs teljesen megpuhuljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »