Zöldbabos-paradicsomos lepény recept
Hozzávalók:
- 1 cs tönkölyös pizzatészta
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg paradicsom
- 10 dkg szeletelt bacon
- 10 dkg sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 marék friss bazsalikom
- só
- őrölt színes bors
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A zöldbab végét vágjuk le, majd ízlés szerint daraboljuk fel és enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le és hűtsük ki egészen.
A paradicsomot vágjuk fel kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a feldarabolt paradicsomot, és a bazsalikomot, majd sózzuk, borsozzuk, és főzzük kb 10 percig. Végül hűtsük ki, majd turmixoljuk össze vagy botmixerrel pépesítsük.
A készen vásárolt pizza tésztát csavarjuk ki a papír segítségével, majd egyenletesen kenjük rá a pürésített paradicsomot. Ezután szórjuk meg a zöldbabbal és csipkedjük rá a bacont.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon süssük 15 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, majd reszeljük rá a sajtot és tegyük vissza még kb 5 percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
Tipp:
Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.