Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbabos húsos fasírt recept

Zöldbabos húsos fasírt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 fej hagyma
    • 5 szelet kenyér, vagy zsemle
    • 0,5 kg darált lapocka
    • 0,5 kg zöldbab
    • bors
    • őrölt paprika
    • ételízesítő
    • 4-5 ek liszt
    • sütéshez olaj

    Elkészítése:

    A zöldbabot megmossuk, feldaraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük a 2 megpucolt vöröshagymával együtt.

    Amíg fő, egy nagy tálba helyezzük az apróra vágott petrezselymet, 3 tojást, az áztatott, kinyomkodott kenyeret (vagy zsemlét) és a darált húst. Mikor megfőtt a zöldbab, azt is belehelyezzük. A hagymákat idő előtt is kivehetjük a vízből, majd feldaraboljuk minél kisebb kockákra. Ezt is hozzáadjuk.

    Tetszés szerint ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, paprikával. Annyi lisztet adhatunk hozzá, amennyivel könnye tudjuk összegyúrni.

    Nedves kézzel gombócokat gyúrunk, és forró olajban kisütjük.

    Tipp:

    Akinek több türelme van, zsemlemorzsában is meghempergetheti sütés előtt.

    Ha nincs kedvünk gombócot gyúrogatni, egy kiolajozott tepsiben is megsüthetjük sütőben egybe fasírtként kb. 150 fokon.

    Ehetjük főzelékhez feltétként, vagy körettel (rizs, krumpli).

    A zöldbabos húsos fasírt kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 147 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá