Zöldbabos húsos fasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 2 fej hagyma
  • 5 szelet kenyér, vagy zsemle
  • 0,5 kg darált lapocka
  • 0,5 kg zöldbab
  • bors
  • őrölt paprika
  • ételízesítő
  • 4-5 ek liszt
  • sütéshez olaj

Elkészítése:

A zöldbabot megmossuk, feldaraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük a 2 megpucolt vöröshagymával együtt.

Amíg fő, egy nagy tálba helyezzük az apróra vágott petrezselymet, 3 tojást, az áztatott, kinyomkodott kenyeret (vagy zsemlét) és a darált húst. Mikor megfőtt a zöldbab, azt is belehelyezzük. A hagymákat idő előtt is kivehetjük a vízből, majd feldaraboljuk minél kisebb kockákra. Ezt is hozzáadjuk.

Tetszés szerint ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, paprikával. Annyi lisztet adhatunk hozzá, amennyivel könnye tudjuk összegyúrni.

Nedves kézzel gombócokat gyúrunk, és forró olajban kisütjük.

Tipp:

Akinek több türelme van, zsemlemorzsában is meghempergetheti sütés előtt.

Ha nincs kedvünk gombócot gyúrogatni, egy kiolajozott tepsiben is megsüthetjük sütőben egybe fasírtként kb. 150 fokon.

Ehetjük főzelékhez feltétként, vagy körettel (rizs, krumpli).