Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zabpelyhes – sajtos zöldborsófasírt recept

Zabpelyhes – sajtos zöldborsófasírt
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • fél kg zöldborsó ( lehet mélyhűtott is )
    • 2 dl zabpehely
    • 15 dkg félkemény sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 vöröshagyma
    • pár gerezd fokhagyma
    • só, bors, pirospaprika,
    • ételízesítő
    • őrölt koriander
    • petrezselyemzöld
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A borsót – ha mirelit vagy zsenge- puhára főzzük, ha konzerv lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük. ( nem pépesre ) Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

    Jól összekeverjük, ízesítjük és végül hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot is.

    Legalább félóráig pihentetjük, jól formázható masszát kell, hogy kapjunk, majd ha szükséges szórunk hozzá zsemlemorzsát.

    A masszából nedves kézzel gombócokat gömbölyítünk és zsemlemorzsában meghempergetjük és forró, bő olajban pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá