Zabpelyhes – sajtos zöldborsófasírt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Zabpelyhes – sajtos zöldborsófasírt

Hozzávalók:

  • fél kg zöldborsó ( lehet mélyhűtott is )
  • 2 dl zabpehely
  • 15 dkg félkemény sajt
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • pár gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika,
  • ételízesítő
  • őrölt koriander
  • petrezselyemzöld
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A borsót – ha mirelit vagy zsenge- puhára főzzük, ha konzerv lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük. ( nem pépesre ) Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

Jól összekeverjük, ízesítjük és végül hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot is.

Legalább félóráig pihentetjük, jól formázható masszát kell, hogy kapjunk, majd ha szükséges szórunk hozzá zsemlemorzsát.

A masszából nedves kézzel gombócokat gömbölyítünk és zsemlemorzsában meghempergetjük és forró, bő olajban pirosra sütjük.